
Campus Awarding Credit 
Question:  If a student earns course credits at a private school and transfers to a public school, is the public 
school falsifying the student’s record when indicating these credits were awarded at their campus? 

Answer:  The Campus Awarding Credit data element is included in TREx as the means to indicate the school 
campus that awards credit to a student for coursework earned outside of the Texas public school system.  In 
other words, this data element does not identify the campus where the credit was earned but rather identifies 
the Texas public school campus awarding credit for coursework completed outside of the Texas public school 
system.   

When a student registers with a Texas public school, it is the responsibility of the receiving campus to evaluate 
that type of coursework and award credit based on Texas standards as shown in PEIMS Code Table CO22, 
which identifies the allowable number of credits awarded for courses.  As stated in the Revised Minimum 
Standards for the Achievement Record-May 2004, Texas public schools are required to perform due diligence 
when determining how much credit to award for coursework completed outside of the Texas public school 
system, such as private schools, home schools, or schools outside of Texas.  Please reference the following 
from the 2007-2008 TREx Data Standards: 

Common Name XML Name Complex Type 

CAMPUS-AWARDING-CREDIT CreditCampus CourseType 

Definition 

CAMPUS-AWARDING-CREDIT indicates the TEA- assigned CAMPUS ID of the Texas public school 
confirming and awarding credit for coursework completed at a non-public school or a school outside of 
Texas.  

Special Instructions 
Per “Revised Minimum Standards for the Achievement Record-May 2004” 
Section 1.15 Record of Course (a) Overview page 8 – “The receiving school district evaluates the transcript 
and determines the translation of the student's grades and courses to the standard utilized in the receiving 
Texas district (19 TAC §74.26(a)(2)).” 
Section 1.15 Record of Course (f) (Credit) page 11 – “When a student transfers after a semester or full year 
is completed, the receiving district must honor credits already awarded by the sending Texas 
district/charter.  Courses completed in other states or countries that cannot be generally matched with 
Texas courses may be granted local credit.” 
The only acceptable value is nine characters in a sequence with each character in a range from 0 to 9.  
Declared as a TEXT data type to allow for zeros in the first position. 

Data Specifications 
Element ID Code Table ID Required? Domain of Values 

TE080  No  

Applicable 
Record 

Length Type Pattern 

Student Record  
AAR-Transcript 

9 TEXT ######### 

 


